Goedkoop wonen in Duitsland

Lang niet iedere Nederlander woont nog in Nederland. Steeds vaker verhuizen Nederlanders naar een ander land en niet zelden is dat een land in Europa. Vooral Duitsland is een erg populair land om in te wonen. Dat is alleen al te zien aan de reacties op de vele woningen die bij makelaars als Oostmakelaardij.nl beschikbaar zijn. Hoewel er steeds meer Nederlanders op koopwoningen in Duitsland afkomen, zijn er bij deze makelaar nog steeds heel veel huizen beschikbaar. Keuze genoeg dus!

Goedkoop wonen in Duitsland
Voor de meeste mensen zijn de lage prijzen in Duitsland een belangrijke reden om er te gaan wonen. Er zijn namelijk heel veel dingen stukken goedkoper dan in Nederland. Denk daarbij bijvoorbeeld aan autorijden. Niet alleen betaal je veel minder wegenbelasting en is ook de autoverzekering goedkoper: ook de benzineprijs ligt er lager dan in Nederland. Net als een keuring of reparatie van je auto trouwens. Ook boodschappen zijn in Duitsland veel goedkoper. Dat scheelt zelfs zoveel dat er behoorlijk wat mensen in het grensgebied wonen die vanuit Nederland naar Duitsland gaan voor hun boodschappen. Tot slot zijn ook de huizen veel goedkoper. Wanneer je even naar het aanbod van Oostmakelaardij.nl kijkt, zie je direct al dat je veel minder betaalt voor een huis.

Normen en waarden
Een ander veelgehoord argument waarom mensen in Duitsland gaan wonen, is het feit dat er in dit land vaak nog normen en waarden gelden waar veel mensen in Nederland naar terug verlangen. Zo is de buurt vaak een hechte gemeenschap en zijn gezag relaties erg belangrijk.